Tarjáni Nemzetiségi Ifjúsági Tábor

Tarján község Önkormányzata célul tűzte ki egy nemzetiségi ifjúsági tábor létrehozását.
Az elgondolás támogatásra talált a településen, továbbá a Magyar Köztársaság és a Német Szövetségi Köztársaság illetékes Kormányzati Szervei, Staufenberg Város Önkormányzata, valamint a Magyarországi Németek Demokratikus Szövetsége részéről egyaránt.

Az önkormányzat az 1994. január 25-én kelt alapító okirattal megalapította a Tarjáni Nemzetiségi Ifjúsági Tábor Alapítványt, amely azóta már közalapítványi formában működik. A nemzetiségi tábor feladata elsősorban a helyi és a német partnervárosokból érkező fiatalok szervezett kapcsolatteremtésének, művelődésének, üdültetésének, továbbá a diákok nyelvtanulásának, sportolásának biztosítása. Ugyanakkor nyitott a magyar, továbbá a környező országokban és távolabb élő német és magyar nemzetiségű fiatalok előtt is. Az alapítvány ezen túl nem zárkózik el az alapvető célokkal összhangban álló családi üdültetés elől sem.

Az ifjúsági tábor Tarján külterületén, egy festői szépségű, erdővel körülölelt területen helyezkedik el. A főépület és az 5 kisebb ház 67 férőhellyel egész évben üzemel és fogadja nemcsak a megye, hanem az ország egészéről és külföldről is a gyermek és ifjúsági csoportokat.

Elérhetőségek:

Telefon: +36 30 113 30 14

Email: info@tabortarjan.hu

A Tarjáni Nemzetiségi Ifjúsági Tábor honlapja