G’SANGVEREIN TARIAN 2022. ÉVI MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ PÁLYÁZAT BESZÁMOLÓ

 

 

A Magyarország Kormánya Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által kiírt pályázaton elnyert összeget informatikai eszközök, irodaeszközök, fellépő ruhák, tárolók valamint a külső szakértő díjának támogatására szerettük volna fordítani, melyek magasabbra emelnék tevékenységünk szakmai színvonalát. Mindez nagyban hozzájárulna az általunk féltve őrzött értékek megóvásához, illetve a fiatal generáció részére is rendelkezésre állna. Ezzel a modern technikával megvalósul a nemzedékekről nemzedékekre történő helyi sváb kultúra megismertetése és átadása. Dalkörünk nem rendelkezik saját bevétellel. Annak érdekében, hogy a működésünkhöz szükséges kiadásokat fedezni tudjuk, a dalkör tagjai havonta tagdíjat fizetnek. Egyesületünk átlagéletkora 65-70 év, melyet szeretnénk csökkenteni ifjabb sváb gyökerű tagok toborzásával. Annak érdekében, hogy felkeltsük a fiatalabb nemzedék érdeklődését a sváb népdalok ápolására és megőrzésére, muszáj lépést tartanunk minden tekintetben a mai kor modern elvárásaival. Egy korábbi támogatásból megvalósult a női sváb népviseleti ruha beszerzése. A támogatásból megvalósítani kívánt célok közül az első: az egységes színpadi kép megkívánja, hogy kórusunk férfi tagjai is a régi hagyományos öltözéket bemutatva jelenjenek meg.

Végül az elnyert összegből 10 férfi öltözék vásárlását tudtuk megvalósítani (nadrág, mellény, ing, kalap és cipő). Az elmúlt 40 évben erre eddig sajnos nem volt lehetőségünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a női sváb népviseleti ruha mellett most már a férfiak is új, egységes fellépő ruhában képviselhetik Tarján sváb hagyományait.

A tarjáni kórustalálkozót Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül 1.500.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Köszönjük Magyarország Kormányának támogatását! Pályázati azonosító: NCIV-KP-1-2022/1-000303.