G’SANGVEREIN TARIAN 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS BESZÁMOLÓ

 

 

G’SANGVEREIN TARIAN 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS BESZÁMOLÓ

A Magyarország Kormánya Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által kiírt pályázaton elnyert összeget informatikai eszközök, irodaeszközök, fellépő ruhák, tárolók valamint a külső szakértő díjának támogatására szerettük volna fordítani, melyek magasabbra emelnék tevékenységünk szakmai színvonalát. Mindez nagyban hozzájárulna az általunk féltve őrzött értékek megóvásához, illetve a fiatal generáció részére is rendelkezésre állna. Ezzel a modern technikával megvalósul a nemzedékekről nemzedékekre történő helyi sváb kultúra megismertetése és átadása. Dalkörünk nem rendelkezik saját bevétellel. Annak érdekében, hogy a működésünkhöz szükséges kiadásokat fedezni tudjuk, a dalkör tagjai havonta tagdíjat fizetnek. Egyesületünk átlagéletkora 65-70 év, melyet szeretnénk csökkenteni ifjabb sváb gyökerű tagok toborzásával. Annak érdekében, hogy felkeltsük a fiatalabb nemzedék érdeklődését a sváb népdalok ápolására és megőrzésére, muszáj lépést tartanunk minden tekintetben a mai kor modern elvárásaival.

Az elnyert összegből az éves busz költséget fedeztük.

Részt vettünk a bécsi Városházán megrendezésre kerülő ádventi koncerten, illetve számos sváb kórustalálkozóra kaptunk meghívást, melynek a pályázaton elnyert összegnek köszönhetően eleget tudtunk tenni.

Néhány helyszín: Soroksár, Vecsés, Piliborosjenő, Üröm, Városlőd, Pusztavám, Győr, Ganna stb.

A személyszállítást Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül 600.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Köszönjük Magyarország Kormányának támogatását!

Pályázati azonosító: CSSP-NEPZENE-2022-0270.