Projektbeszámoló

 Országos Német Nemzetiségi Kézművesnap

2018. május 19.

Pályázati azonosító: NEMZ-KUL-18-1219.

08

A Tarjáni Német Nemzetiségi Önkormányzat beszámolója a 2018. május 19-én megtartott Országos Német Nemzetiségi Kézművesnapról.

 

  1. május 19-én 15 órától került megrendezésre a 16. kézműves nap Tarjánban. Az évek során mindig nőtt a résztvevők és érdeklődők köre. 2016 óta a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata védnöksége alatt országos rendezvényként hirdetjük meg a német kézművesek találkozóját. Célunk, hogy a hazai német nemzetiségiek körében felkutassuk a hagyományos foglalkozásokat folytató mestereket, és lehetőséget biztosítsunk számukra a bemutatkozásra, továbbá, hogy a fiatalabb nemzedék is megismerje hagyományaink értékeit.

Az előző évekhez hasonlóan idén is szerepelt a kiállítók között kovácsmester, kosárfonó, seprűkészítő, cipész, asztalos, gyékényfonó, kézimunkát,- népviseletet készítő, hentesmester, tejfeldolgozó. A mesterségek bemutatása mellett német nemzetiségi kultúrműsor volt látható, népszerű volt a hagyományos étel- és süteménykóstoló is. A legfiatalabbakat gyermeksarok várta kézművesfoglalkozásokkal.

KIÁLLÍTÓK ÉS SZEREPLŐK SZÁMA: kb. 120 fő volt. Célközönségünk a német nemzetiségi hagyományápolás iránt érdeklődők voltak: felnőttek, fiatalok, gyerekek. RENDEZVÉNY NYELVE: Német és magyar. A mesterségek is kétnyelű feliraton szerepelnek. Tarjánban a nemzetiségi rendezvények kétnyelven zajlanak. A PROGRAM VÁRT EREDMÉNYE: A rendezvény által lehetőséget kapnak az ország különböző pontjáról érkező mesteremberek, hogy megismerjék őket és a régi mesterségeket.

 

A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül 400.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Köszönjük a támogatást! Pályázati azonosító: NEMZ-KUL-18-1219.

 

Projektbeszámoló
Projektbeszámoló
Projektbeszámoló
Projektbeszámoló
Projektbeszámoló
Projektbeszámoló